Феномен електрогітари: чому цей музичний інструмент такий популярний

 

Електрогітара - невід'ємна частина сучасної популярної масової культури. Без цього музичного інструмента практично неможливо уявити улюблену музику, такою, яка вона знайома нам у деяких випадках прямо з дитинства. На правах повноцінної дієвої особи електрогітари https://muzline.ua/uk/elektrohitary/ увійшли до складів груп усіх музичних напрямків, і навіть до оркестрів у якості і ансамблевих елементів, і солістів. В чому криється секрет шаленого успіху цього інструменту - в нашій статті розповість фахівець з музичної історії від інтернет-магазину Музлайн.

 

електрогітари

 

 

Як опинитися у потрібному місці у потрібний час

 

Власне, щоби довго не тримати інтригу, можна одразу ж сказати, що той успіх, який електрогітари мають зараз, - результат того, що з'явився цей інструмент не стихійно, не ситуативно, а шляхом еволюції у потрібний історичний час. Що саме мається на увазі?

 

Давайте повернемося в еру зародження і розповсюдження радіомовлення. В Сполучених Штатах Америки це молоде явище практично одразу ж поставили на службу розваг і заробітку грошей, а не лише використовували, як засіб оповіщення населення чи щось на кшталт того. І оскільки транслювати записи (а вони, нагаладємо, тоді ще були на важких платівках) ще не уміли, єдиним способом передачі музики була трансляція живого виконання. Так виникали так звані Оркестри Радіомовлення, штатні ансамблі, які обслуговували ефіри, давали концерти і таке інше. Паралельно зародився і стрімко розвивався джаз - зокрема у вигляді біг бендів, які завдяки своємо гучному потужному звучанню активно експлуатувалися для нужд радіо. Основний склад їх був з мідних духових інструментів, ударних, контрабанді і т.п. Звичайна акустична гітара, яку завжди обожнювали і залюбки запрошували до ансамблів, на фоні гучної і дзвінкої міді просто губилася, її навіть найсильнішої гучності було замало, аби повноцінно звучати, а тим більше, виконувати значущі партії. Відмовитися від гітари музиканти принципово не могли - бо це не той випадок, коли сучасна музика, та музика що розвивається, нічого б не втратили від її зникнення. Довелося підключати інженерне мислення і в ручному режимі проводити гітару шляхом еволюції.

 

електругітари від музлайна

 

Ідея причепити на гітару мікрофон прийшла в голови одночасно декільком музикантам, але все виявилося не так просто, бо звук, по-перше, сильно скривлявся, а по-друге, виникала дуже знайома усім звукорежисерам заводка - високий гучний різкий звук. Так чи інакше, пройшло всього лише декілька років від появи першого гібрида гітари і мікрофона до виходу в світ повноцінної електрогітари з магнітним звукознімачем, яка змінила світ музики назавжди.

 

На думку спеціалістів інтернет-магазину Muzline, електрогітари по праву займають місце найпопулярнішого сучасного музичного інструменту і мають неабияке майбутнє на багато-багато років уперед.