Високі зарплати, хороші умови праці та проживання — як влаштуватися на роботу в Польщу?

 

У кожного є хоча б один знайомий, який виїхав до Польщі та почав добре заробляти. Однак є й ті, хто їде, але не починає отримувати гідну оплату праці. Річ у тім, що влаштовуватися потрібно правильно. Ви шукаєте роботодавця в іншій країні, а значить, з'являються супутні складності. Однак влаштуватися легально й успішно можна, тим більше, що на OLX Робота представлено багато цікавих вакансій від роботодавців.

 

Так, робота в Польщі доступна фахівцям з досвідом і без досвіду. В країну потрібні працівники всіх спрямувань. Роботодавці в більшості випадків готові навчати, надають житло і навіть харчування.

 

 

Все, що потрібно для успішного працевлаштування в Польщі

 

Пошук підхожої вакансії — справа одна з найпростіших, оскільки пропозицій багато. Питання з'являються, коли настає безпосередньо процес працевлаштування. Для початку потрібна робоча віза, яка дасть вам право претендувати на рівні умови праці з поляками. Ви можете звернутися в консульство України й оперативно оформити потрібний документ. Також вам необхідно буде отримати дозвіл на роботу в Польщі. Цей документ буває декількох видів:

 

  • - тип А — ви зможете працювати в будь-якій компанії, дозвіл діє максимум 3 роки;
  • - тип В — можливість влаштуватися в польське ТОВ максимум на рік;
  • - тип С — для відряджень у польські філії підприємства на місяць, не більше;
  • - тип D — для відряджень до Польщі без наявності філії підприємства;
  • - тип Е — для працевлаштованих громадян, відправлених до Польщі на роботу понад 3 місяці.

 

Якщо ви хочете легально влаштуватися стажистом, помічником або персоналом, то наявність дозволу — головна умова. Умови та вимоги можуть бути різними. Працевлаштування через компанії — оптимальний варіант, тому що не буде проблем ні з резюме, ні зі співбесідою, ні з організаційними питаннями. Робота в Польщі дає українцям набагато переваг і можливостей, тому обов'язково розгляньте цей варіант працевлаштування.