Ефективність застосування вакуумних підйомників TAWI

 

На зміну ручній праці, пов'язаній з підйомом і перенесенням важких вантажів, на допомогу робочому персоналу, чия діяльність полягає в частому виконанні трудомістких маніпуляцій, прийшли нові ергономічні підіймальні машини - вакуумні підйомники. Цей тип маніпуляторів широко застосовується в технологічних операціях перенесення, розвантаження, розтарювання різного виду вантажів у вигляді сировини або готової продукції.

 

 

Як працює вакуумний підйомник?

 

Розглянемо детальніше принцип роботи вакуумних підйомників на прикладі одного з найбільш популярних представників цього виду механізмів від компанії-виробника TAWI. Так, підйомник вантажний TAWI дає змогу піднімати вантаж будь-якої ваги та розміру завдяки повітряним розрідженим потокам, що рухаються всередині гофрованої вакуумної підйомної труби.

 

Вакуумний насос викачує з вакуумної системи повітря, а оператор за допомогою важеля управління регулює вакуум усередині пристрою. Повітря в системі стравлюється, підйомний шланг подовжується, опускаючи присоску на вантаж. Якщо оператор має намір підняти вантаж, то за допомогою важеля управління, він замикає клапан скидання повітря. Вакуум збільшується, підйомний шланг стискається, тягнучи за собою вантаж наверх.

 

Горизонтальне підняття і переміщення вантажу здійснюється підвісною крановою системою. За допомогою ручного крана, без зусиль, можна з легкістю переміщати об'єкт у потрібне місце і в потрібний час, у кращій якості та з мінімальними витратами.

 

У середньому вакуумний підйомник працює досить швидко, і швидкість руху становить до одного метра в секунду. Це свідчить про високу ефективність пристрою, який відповідає за підйом і переміщення товару.

 

Складові частини вакуумного підйомника

 

Далі розберемо, з яких частин складається вакуумний підйомник.

 

Підйомний модуль

 

Вакуумне обладнання дає змогу захопити і підняти будь-який вантаж, такий як: мішки, коробки, бочки, плити тощо. Складові елементи модуля - це шланг, або як його часто називають, гофрована підйомна труба-рукав, система клапанів, рукоятка управління, вакуумний присос. На додаток йдуть швидкознімні перехідники, поворотні шарніри та інші деталі.

 

Якщо порівняти вакуумний підйомник-маніпулятор із класичним вантажопідйомним механізмом, наприклад, ланцюговою талью, то можна сказати, що підіймальна гофрована труба-шланг із вакуумним присмоктуванням виконують функції захоплюючого механізму, вантажопідйомного ланцюга, а також силової тягової частини.

 

Вакуумний електричний насос

 

Безмасляний вакуумний насос розріджує повітря всередині системи підйомника і з'єднується з модулем за допомогою повітропідвідного шланга. Насос оберігається від всіляких забруднень за допомогою повітряного фільтра зі змінним картриджем. Електричний насос має дві головні характеристики:

 

  1. 1. Глибина розрідження - визначає підйомну силу і вагу вантажу
  2. 2. Продуктивність - показує витрату повітря і здатність утримування вантажу різної пористості.

 

Легка кранова система переміщення вантажу

 

Система призначена для горизонтального підйому і захоплення модуля за допомогою вакуумного присмоктування.

 

Залежно від завдань ця система являє собою:

 

  • Консольну стрілу на опорній колоні та без колони. Функція переміщення: поворот і лінійне переміщення.
  • Кранову систему для переміщення в горизонтальній площині.
  • Легка переміщувана основа підйомника з компактною артикулярною стрілою.
  •  

    Переваги вакуумного підйомника TAWI

     

    Багатофункціональний підйомник TAWI дає змогу швидко і без зусиль захоплювати, піднімати і переміщати будь-які важкі вантажі. Підйомник адаптований для легкого і надійного підйому габаритних і важких вантажів, таких як: мішки, коробки, ящики, картонні короби, панелі, плити, стільниці, листовий матеріал, штучний камінь, бочки, каністри, відра та інші вантажі вагою до 270 кг. Захопивши вантаж зверху або збоку, за необхідності, можна перевернути вантаж і швидко перенести його в будь-яке місце, куди це необхідно.

     

    Також підйомник від компанії TAWI вирізняється такими перевагами:

  • Ергономічні ручки для зручного управління: стандартні / одноручні / гнучкі / подовжені.
  • Вантажопідйомність до 270 кг.
  • Високошвидкісний підйом до1 м/с з можливістю захоплення зверху або збоку.
  • Можливість повороту на 360°.
  • Висота підйому: 1500 - 2600 мм.
  • Широкий вибір інструментів для роботи з чим завгодно, від великих картонних коробок до безформних пластикових пакетів, блоків сиру і тендітних листів скла.
  •  

    Приклади використання підйомного вакуумного обладнання TAWI

     

     

    Ергономічне транспортування автомобільних компонентів

     

     

    Легке підіймання виробів із дерева, скла та сталі

     

     

    Переміщення, навантаження та розвантаження багажу

     

     

    Таким чином, за допомогою підйомника TAWI вирішується більшість завдань з підйому і перенесення складно упакованих вантажів і вантажів з нерівною поверхнею. TAWI дає можливість автоматизації ручної праці навіть у тих випадках, де, на перший погляд, використовувати вакуумний маніпулятор було б неможливо.